logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
18 Northumberland Avenue, London, UK
(+44) 871.075.0336
ouroffice@vangard.com
Follow us

Geadopteerde Anne Mei in Zeeuwse dracht

OUDELANDE – De 25-jarige Anne Mei uit Oudelande stond vandaag voor de lens van kunstenaar en fotograaf Ton Sondag. Hij werkt aan een project waarbij hij portretten maakt van mensen die geadopteerd zijn. 

Moeilijk gehad
Sondag is zelf geadopteerd is heeft het daar lange tijd moeilijk mee gehad. Daarom raakte hij geïnspireerd om de verhalen van andere geadopteerden te vertellen. Hij interviewt de kandidaten eerst en zijn vriendin, die psychotherapeute is, maakt daar een verhaal van, wat hij uiteindelijk weer met een foto visualiseert.

Klederdracht
Anne Mei de Smit is geboren in China en werd toen ze twee jaar oud was geadopteerd. Ze groeide op in Oudelande en voelt zich daarom zowel Zeeuws als Chinees. Over haar ervaringen schrijft ze op haar blog: Stories from an adoptee. Ze wilde zelf graag Zeeuwse klederdracht aan voor de fotoshoot, omdat benieuwd hoe dat eruit zou zien in combinatie met haar Chinese uiterlijk.

Kunst- en zorgproject
De verhalen en foto’s worden gebundeld in een boek en komen op een website. Volgens de fotograaf is het niet alleen een kunstproject, maar ook een zorgproject. Hij hoopt zo anderen die ook worstelen met de gevolgen van adoptie te kunnen helpen.